Opleiding
Terug

Training Incident Management

Snel en veilig handelen bij incidenten op straat.

Training Incidentmanagement voor BOA’s

De burger verwacht steeds meer van de handhaver. Een goed voorbeeld hiervan is het moment dat een BOA stuit op een verkeersongeval. Het is essentieel dat de handhavers op zo’n moment de juiste vaardigheden hebben om de situatie op de weg snel onder controle te krijgen en adequaat te handelen. De Training Incident management biedt handhavers de nodige kennis en praktische tools om op een veilige en doeltreffende manier hulp te verlenen bij verkeersongevallen.

Doel van de training

Het hoofddoel van de training Incident Management is het vergroten van de capaciteiten van handhavers om adequaat te reageren op verkeersincidenten. Tijdens de training leren deelnemers hoe ze de veiligheid van zichzelf en anderen kunnen waarborgen, effectief kunnen communiceren met de meldkamer en indien nodig andere hulpdiensten kunnen aansturen. Bovendien worden deelnemers getraind in het beheren van verkeer rondom incidenten.

Inhoud en trainingsopzet

De training Incident Management biedt een gestructureerde aanpak voor het benaderen, afhandelen en vrijgeven van de weg na een verkeersongeval. Deelnemers leren hoe ze hun eigen veiligheid in acht moeten nemen en tegelijkertijd de veiligheid van anderen kunnen vergroten. De training bevat ook de ontwikkeling van communicatievaardigheden, zodat handhavers effectief kunnen samenwerken met de meldkamer en andere hulpdiensten.

De training is praktijkgericht en omvat zowel theoretische instructies als praktische oefeningen. Deelnemers krijgen de kans om realistische scenario’s na te bootsen en te oefenen met het nemen van beslissingen onder druk. Ze leren hoe ze snel situaties kunnen beoordelen, de juiste acties kunnen ondernemen en effectief samenwerken met collega’s en andere hulpverleners. Daarnaast wordt er tijd besteed aan het effectief managen van het verkeer rondom het incident (hoewel dit geen volledige opleiding tot verkeersregelaar is).

Meld je aan voor de Training Incident Management

Wil jij deelnemen aan de Training Incident Management? Vul dan het onderstaande formulier in om je aan te melden!

Deze opleiding wordt ook als incompany training aangeboden. Wil je meer informatie over deze opleiding bel dan 085 – 401 08 23 of mail naar info@falconacademie.nl.

Inschrijving Training Incident Management

Ik schrijf mij in voor:
Ik accepteer de algemene voorwaarden
Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep