Opleiding
Terug

Training Omgaan met Agressie bij Honden

Leer effectief omgaan met agressieve honden

Een training voor alle boa’s die bij hun werk te maken krijgen met agressie en overlast van honden.

Als BOA word je met regelmaat geconfronteerd met blaffende honden of honden die opeens op je afstormen. Snel wordt gedacht dat sprake is van een agressieve hond. Maar wat is nu echt agressie en welke vormen van agressie zijn er bij honden? In deze opleiding krijg je handvatten hoe agressie te herkennen in combinatie met lichaamshouding van de hond en hoe je als handhaver reageert op honden die agressief gedrag vertonen.

Doel van de training Omgaan met Agressie bij Honden

Het hoofddoel van deze training is om jou bewust te maken van wat agressie bij honden inhoudt en welke verschillende vormen van agressie er bestaan. De nadruk ligt op het leren herkennen van agressie aan de hand van de lichaamshouding van de hond. Na het voltooien van de training ben jij in staat om agressief gedrag te erkennen en te identificeren, en krijg je handvatten aangereikt om hier effectief mee om te gaan in de praktijk.

Inhoud en trainingsopzet

Deze intensieve ééndaagse training biedt een uitgebreid overzicht van agressie bij honden en behandelt verschillende aspecten van het omgaan met agressieve situaties. De training omvat theoretische uitleg, praktijkvoorbeelden en oefeningen om de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere:

  • Definitie van agressie bij honden en verschillende vormen ervan;
  • Het herkennen van agressie aan de hand van lichaamstaal en andere signalen;
  • Risico-inschatting en het bepalen van de juiste reactie in agressieve situaties;
  • Effectieve communicatie- en de-escalatietechnieken;
  • Zelfbescherming en veiligheidstechnieken.

Docent

De training Omgaan met Agressie bij Honden wordt gegeven door Patrick Petersen, een ervaren professional met bijna 30 jaar ervaring in het trainen, africhten en werken met honden. Patrick is een gerespecteerde expert in zijn vakgebied en geeft regelmatig trainingen en seminars, zowel nationaal als internationaal. Naast zijn werk voor Falcon is Patrick eigenaar van het bedrijf Working Dogs Consultancy en werkzaam als instructeur politiehonden bij de Nationale Politie.

Meld je aan voor de Training Omgaan met Agressie bij Honden

Wil jij deelnemen aan de Training Omgaan met Agressie bij Honden? Vul dan het onderstaande formulier in om je aan te melden!

Deze opleiding wordt ook als incompany training aangeboden. Wil je meer informatie over deze opleiding bel dan 085 – 401 08 23 of mail naar info@falconacademie.nl.

Inschrijving Training Omgaan met Agressie bij Honden

Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep