Opleiding
Terug

HTV Praktijkopleiding

Dé beste HTV praktijkopleiding voor elke beginnende handhaver

HTV Praktijkopleiding: De beste vervolgstap voor beginnende handhavers!

Na het behalen van de initiële Handhaving Toezicht en Veiligheid opleiding is werken in de beroepspraktijk vaak een grote stap. Daarom kan het inwerken en inzetten van beginnende handhavers die net hun HTV diploma hebben gehaald een uitdaging zijn voor werkgevers. Om werkgevers te ontzorgen en beginnende handhavers een goede start te geven, bieden wij de HTV praktijkopleiding aan, dé vervolgstap voor een vliegende start in de praktijk. De HTV praktijkopleiding is een waardevol programma voor startende handhavers die net instromen in het handhavingsteam. Door middel van intensieve trainingen, leeropdrachten en begeleiding bereiden we de deelnemers voor op het vak van handhaver binnen hun eigen gemeente en ondersteunen we werkgevers bij het inwerken van nieuwe handhavers.

Doel van de HTV praktijkopleiding

Het doel van deze opleiding is om werkgevers te ontzorgen bij het inwerken en inzetten van startende handhavers die net HTV zijn opgeleid en die instromen in het team Handhaving. We streven ernaar de deelnemers voor te bereiden op hun eerste baan en hen te helpen bij het groeien naar zelfstandig werkende handhaver binnen de kaders van de betreffende gemeente.

Inhoud en opzet

De HTV praktijkopleiding is een intensieve opleiding van zes maanden die bestaat uit verschillende modules. Deelnemers ontvangen één keer in de twee weken training, krijgen leeropdrachten voor op de werkvloer en worden begeleid bij wat eigenlijk hun eerste echte baan is. Desgewenst kunnen we de voortgang van de deelnemers evalueren met de werkgever. De trainingen vinden plaats in verschillende lichtingen gedurende het jaar en zijn toegankelijk voor handhavers van diverse gemeenten.

Trainingen en leeropdrachten

De HTV praktijkopleiding omvat een breed scala aan trainingen en leeropdrachten die gericht zijn op de taken en verantwoordelijkheden van het team Handhaving. Enkele van de modules die aan bod komen, zijn onder andere:

Deelnemers krijgen ook verschillende leeropdrachten, zoals het zorgen voor hun uniform en middelen, het ontvangen van voorlichting over taken die bij een loon/dienstverband horen, het registreren van bevindingen in de systemen, het schrijven van een Proces-Verbaal en bestuurlijke rapportage, het vergroten van hun gebiedskennis en het uitvoeren van een wijkscan.

HTV Praktijkopleiding aanvragen

Heb je interesse in de HTV praktijkopleiding voor jezelf of voor één van de teamleden? Bel dan 085 – 401 08 23, mail info@falconacademie.nl of laat je gegevens achter in het onderstaande formulier.

Contactaanvraag HTV Praktijkopleiding

Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep