Opleiding
Terug

Training taakaccenthouders bijtincidenten

Leer omgaan met agressieve honden en wordt een startbekwame taakaccenthouder bijtincidenten

Training taakaccenthouders bijtincidenten

In de training taakaccenthouders bijtincidenten wordt je opgeleid om veilig en zelfstandig te werken in situaties waar agressieve honden bij betrokken zijn. Gemeenten kunnen in de aanpak van overlastgevende en agressieve honden steeds minder vaak een beroep doen op de politie. Hierdoor worden steeds meer meldingen rondom overlast en agressie in eerste lijn opgepakt door handhavers. Om dit werk op een veilige en efficiënte manier uit te voeren, is de tweedaagse training speciaal voor taakaccenthouders bijtincidenten ontwikkeld. Door inzicht te geven in hondengedrag, het herkennen van agressie, juridische kaders en praktische vaardigheden, stelt de training de taakaccenthouders bijtincidenten in staat om effectief en veilig hun werk uit te voeren.

Doel van de training

Het doel van deze training is om deelnemers op te leiden tot startbekwame taakaccenthouders bijtincidenten, zodat zij zelfstandig kunnen werken in situaties waarbij agressieve honden betrokken zijn. De training biedt inzicht in het gedrag van honden, het herkennen van agressie bij honden en geeft handvatten om hiermee om te gaan. De training behandelt actuele ontwikkelingen en wetgeving om de deelnemers een compleet en actueel beeld te geven.

Inhoud en trainingsopzet

Gedurende de tweedaagse training krijgen deelnemers inzicht in het gedrag van honden, inclusief het herkennen van agressie en andere gedragsproblemen. Verder leren ze onder welke omstandigheden een hond in beslag genomen kan worden en welke instanties hierbij betrokken zijn. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op het juridisch kader van de aanpak die vaak civielrechtelijk van aard is. Praktische aspecten worden ook behandeld, zoals het vangen van een hond tijdens inbeslagname en oefenen van. De training combineert theoretische kennis met praktische oefeningen en casestudies, zoals het vangen van een hond tijdens inbeslagname en de omgang met een hond in verschillende situaties, zo leren deelnemers hoe ze hun vaardigheden kunnen toepassen in de praktijk.

Meld je aan voor de Training taakaccenthouders bijtincidenten

Wil jij deelnemen aan de Training taakaccenthouders bijtincidenten? Vul dan het onderstaande formulier in om je aan te melden!

Deze opleiding wordt ook als incompany training aangeboden. Wil je meer informatie over deze opleiding bel dan 085 – 401 08 23 of mail naar info@falconacademie.nl.

Inschrijving Training taakaccenthouders bijtincidenten

Ik accepteer de algemene voorwaarden
Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep