Opleiding
Terug

Training Culturele Diversiteit en Effectieve Communicatie

Dé training voor effectieve communicatie met andere culturen.

Culturele Diversiteit en Effectieve Communicatie

In onze samenleving worden handhavers en politieagenten steeds vaker geconfronteerd met de uitdagingen van culturele diversiteit, met name in relatie tot asielzoekers, veiligelanders en vluchtelingen. Om hen te ondersteunen in het omgaan met deze soms complexe problematiek, bieden wij de training “Culturele Diversiteit en Effectieve Communicatie” aan. Deze training bouwt voort op de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan tijdens de training “Omgaan met agressie voor handhavers” en is specifiek ontwikkeld voor handhavers en politieagenten die dagelijks te maken hebben met deze doelgroepen.

Doel van de training

Het doel van deze training is om handhavers en politieagenten uit te rusten met de nodige kennis en vaardigheden om effectief te communiceren met doelgroepen met diverse etnische achtergronden. We willen hen inzicht geven in hoe mensen vanuit verschillende culturele perspectieven denken en handelen. Hierbij gaan we dieper in op zowel collectivistische als masculiene culturen en onderzoeken we de culturele verschillen die zich voordoen. Bovendien willen we professionals bewust maken van hoe mensen uit andere culturen naar hen als dragers van een uniform kijken. Het is essentieel dat zij zich hierop op een juiste manier kunnen afstemmen en tegelijkertijd hun eigen grenzen leren te bewaken.

Inhoud en trainingsopzet

De training “Culturele Diversiteit en Effectieve Communicatie” duurt één dag en behandelt diverse onderwerpen die bijdragen aan het begrip en de omgang met culturele diversiteit. We zullen specifieke aspecten van verschillende culturen bespreken, zoals normen, waarden, gedragspatronen en communicatiestijlen. De deelnemers oefenen met een acteur verschillende praktijkcasussen, zodat ze leren hoe ze in verschillende situaties kunnen handelen. De training biedt handvatten om culturele verschillen te herkennen, te begrijpen en te respecteren, en helpt professionals om op een respectvolle en effectieve manier met deze doelgroepen om te gaan.  

Meld je aan voor de Training Culturele Diversiteit en Effectieve Communicatie

Wil jij deelnemen aan de Training Culturele Diversiteit en Effectieve Communicatie? Vul dan het onderstaande formulier in om je aan te melden!

Deze opleiding wordt ook als incompany training aangeboden. Wil je meer informatie over deze opleiding bel dan 085 – 401 08 23 of mail naar info@falconacademie.nl.

Inschrijving Training Culturele Diversiteit en Effectieve Communicatie

Ik accepteer de algemene voorwaarden
Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep