Opleiding
Terug

RTGB+ voor handhavingsteams

Dé beste voorbereiding op de praktijk en het RTGB examen!

RTGB+ training voor handhavingsteams

Handhavers spelen een essentiële rol bij het bevorderen van leefbaarheid in wijken en binnensteden. Daarom hebben we een uitgebreide RTGB+ training voor handhavingsteams ontwikkeld om de professionaliteit en effectiviteit hiervan te vergroten. In onze trainingen hanteren we een praktijkgerichte aanpak, waarbij we ons richten op de specifieke behoeften van jouw handhavingsteam in jouw gemeente. In het RTGB+ trainingsprogramma bieden we jouw handhavingsteam meer dan de basis, zodat je maximaal bent voorbereid op de praktijk na het examen.

Doel van de RTGB+ training

Onze uitgebreide RTGB+ training is ontworpen om jouw handhavingsteam optimaal voor te bereiden op zowel het RTGB-examen als op de verdere ontwikkeling van hun vaardigheden. We geloven in het benutten van de trainingsmomenten om handhavers te laten groeien en zich te ontwikkelen. Naast het streven naar succesvolle examenresultaten, leggen we tijdens de training de nadruk op het verbeteren van rechtmatig optreden, effectieve communicatie, doordachte besluitvorming en het beheersen van escalaties. Door deze aanpak halen handhavers niet alleen gegarandeerd het examen, maar ook direct waardevolle vaardigheden opdoen die hen helpen groeien als professionals.

Inhoud en trainingsopzet

Onze RTGB+ training is opgebouwd uit verschillende modules die zorgvuldig zijn samengesteld om een complete en praktijkgerichte leerervaring te bieden. De training omvat theoretische lessen, vaardigheidstrainingen, rollenspellen en scenario-oefeningen. Hierbij worden relevante onderwerpen behandeld, zoals de wettelijke bevoegdheden van handhavers, samenwerking met andere instanties, deëscalatie-technieken en het gebruik van gepast geweld indien noodzakelijk. Onze ervaren docenten zorgen voor een interactieve en stimulerende leeromgeving, waarin iedereen actief kan deelnemen en hun vaardigheden kan ontwikkelen.

De training beslaat 10 dagdelen, waarvan de startdatum in overleg wordt vastgesteld. De lessen worden verzorgd door ervaren docenten die deelnemers begeleiden in persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. We hechten grote waarde aan de praktijkgerichtheid van onze training en moedigen samenwerking met buurgemeenten aan. Indien gewenst, kunnen we in overleg onderzoeken of er interesse is vanuit buurgemeenten om deel te nemen aan een RTGB-groep.

Aanvullende trainingsmogelijkheden

Binnen de RTGB+ training bieden we niet alleen een solide basis voor het examen, maar ook de mogelijkheid om extra vaardigheden en specifieke thema’s te behandelen die van belang zijn voor jouw handhavingsteam, zoals werken op de fiets, effectief handhaven tijdens evenementen en veilig verdachten overbrengen. Onze docenten richten zich op deze thema’s en bieden praktische oefeningen aan om de bekwaamheid en het vertrouwen te vergroten in situaties waarin deze vaardigheden essentieel zijn. Door deze aanvullende trainingen kun je jouw handhavingsteam versterken en voorbereiden op diverse operationele scenario’s.

RTGB+ training aanvragen

De training RTGB+ betreft een incompany opleiding die wij door het gehele land aanbieden. Wil je meer informatie over deze training bel dan 085 – 401 08 23, mail info@falconacademie.nl of laat je gegevens achter in het onderstaande formulier.

Contactaanvraag RTGB+ training

Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep