Opleiding
Terug

Training Toezicht en Handhaving op Evenementen

Leer effectief handhaven tijdens evenementen

Training Toezicht en Handhaving op Evenementen

Evenementen, zowel grootschalige als kleinschalige, vereisen een nauwe samenwerking tussen handhavers, toezichthouders, lokale politie, brandweer, bewoners en andere partners om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen. Maar hoe pak je dit precies aan en hoe vervul jij effectief jouw rol als handhaver of toezichthouder tijdens een evenement? De training Toezicht en Handhaving op Evenementen biedt de nodige kennis en vaardigheden om in alle omstandigheden bij elk type evenement optimaal voorbereid te zijn. In deze training ligt de focus op de rol van boa’s bij evenementen.

Doel van de training Toezicht en Handhaving op Evenementen

Het doel van de training is om de handhavers voor te bereiden op het effectief samenwerken met ketenpartners, het naleven van relevante wet- en regelgeving, en het waarborgen van de veiligheid op evenementen. De training richt zich op het verkrijgen van inzicht in de verschillende aspecten die komen kijken bij toezicht en handhaving op evenementen.

Inhoud en trainingsopzet

Gedurende een periode van drie dagen wordt een uitgebreide training gegeven over toezicht en handhaving op evenementen. Diverse relevante onderwerpen komen aan bod. Een belangrijk aspect is de samenwerking tussen ketenpartners bij evenementen. Hierbij ligt de nadruk op effectieve samenwerking en het gezamenlijk voorbereiden van evenementen. Ook wordt er aandacht besteed aan de wet- en regelgeving die van toepassing is, zoals geluidsnormen, brandvoorschriften en vluchtwegen. De deelnemers leren hoe ze een vergunning moeten lezen en welke afspraken daarin vermeld staan en met wie deze afspraken zijn gemaakt. Daarnaast zal er ingegaan worden op het controleren van evenementen aan de hand van de vergunning.

De training is opgebouwd uit verschillende modules die elk een specifiek aspect van toezicht en handhaving op evenementen behandelen. Deze modules bestrijken onderwerpen zoals de rol van ketenpartners, bestuursrechtelijke maatregelen, risico’s met betrekking tot alcohol en drugs, verkeersveiligheid, brandveiligheid, geluidsniveaus, de inzet van beveiliging en introductie van crowdmanagement.

Tijdens de training worden interactieve leermethoden toegepast, waaronder casestudies, praktijkoefeningen en groepsdiscussies. Dit stelt de deelnemers in staat om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen en te oefenen met realistische scenario’s.

Meld je aan voor de Training Toezicht en Handhaving op Evenementen

Wil jij deelnemen aan de Training Toezicht en Handhaving op Evenementen? Vul dan het onderstaande formulier in om je aan te melden!

Deze opleiding wordt ook als incompany training aangeboden. Wil je meer informatie over deze opleiding bel dan 085 – 401 08 23 of mail naar info@falconacademie.nl.

Inschrijving Training Toezicht En Handhaving Op Evenementen

Ik accepteer de algemene voorwaarden
Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep