Opleiding
Terug

Training Proces-Verbaal Opmaken

Leer met zelfvertrouwen effectief rapporteren

Het opmaken van een proces-verbaal vormt vaak het sluitstuk van het werk van een handhaver op straat. Hoe goed je ook hebt gefunctioneerd tijdens je werk, als het niet correct op papier staat, kan het vaak weinig waarde hebben. Hoewel dit misschien niet het meest leuke onderwerp is waarin je als handhaver getraind wilt worden, is het wel van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je werk de juiste juridische opvolging krijgt en dat je je zelfverzekerd schriftelijk kunt verantwoorden.

Doel van de training Proces-Verbaal opmaken

Het doel van deze vaardigheidstraining Proces-Verbaal Opmaken is om de deelnemers in staat te stellen om een correct en kwalitatief hoogwaardig proces-verbaal op te stellen. Tijdens de training worden de deelnemers vertrouwd gemaakt met de basisregels en richtlijnen voor het opmaken van een proces-verbaal, evenals de relevante juridische aspecten die hierbij komen kijken.

Inhoud en trainingsopzet

De training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Chronologische opbouw van het proces-verbaal: De deelnemers leren hoe ze de gebeurtenissen in de juiste volgorde en op een gestructureerde manier moeten rapporteren.
  • Juridisch juist proces-verbaal opmaken: De deelnemers krijgen inzicht in de juridische vereisten en richtlijnen voor het opstellen van een proces-verbaal, zodat het standhoudt in een juridische procedure.
  • Vertalen van beleidslijnen naar de praktijk: De deelnemers leren hoe ze de beleidslijnen en richtlijnen van de organisatie kunnen toepassen op de praktijk van het opmaken van een proces-verbaal.
  • Verantwoording van actuele bevoegdheden: De deelnemers worden zich bewust van hun actuele bevoegdheden en leren hoe ze deze kunnen verantwoorden in een proces-verbaal.
  • Koppelen van eigen bevindingen aan strafbare feiten: De deelnemers leren hoe ze hun eigen bevindingen en waarnemingen kunnen koppelen aan de bestanddelen van een strafbaar feit.

Meld je aan voor de Training Proces-Verbaal Opmaken

Wil jij deelnemen aan de Training Proces-Verbaal Opmaken? Vul dan het onderstaande formulier in om je aan te melden!

Deze opleiding wordt ook als incompany training aangeboden. Wil je meer informatie over deze opleiding bel dan 085 – 401 08 23 of mail naar info@falconacademie.nl.

Inschrijving Training Proces-Verbaal Opmaken

Ik accepteer de algemene voorwaarden
Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep