Opleiding
Terug

Training Gesprekstechnieken voor Handhavers

Train je belangrijkste wapen: effectieve communiceren

Training Gesprekstechnieken voor Handhavers

Het werk van handhavers is van groot belang voor het handhaven van de leefbaarheid in een gemeente. Het omgaan met verschillende situaties en het communiceren met burgers vereist uitstekende gesprekstechnieken. Hoewel de training RTGB van essentieel belang is, zijn effectieve gesprekstechnieken wellicht nog belangrijker voor handhavers in hun dagelijkse werk op straat. Deze training biedt handhavers de nodige vaardigheden om communicatie als hun belangrijkste wapen te gebruiken en situaties onder controle te houden.

Doel van de training Gesprekstechnieken voor Handhavers

Het doel van de training gesprekstechnieken is het ontwikkelen en versterken van de communicatieve vaardigheden van handhavers, zodat zij effectief kunnen communiceren met burgers, verdachten en andere betrokkenen in diverse situaties. Door het aanleren van doeltreffende gesprekstechnieken worden handhavers in staat gesteld om conflicten te de-escaleren, informatie te verzamelen, burgers te informeren en te overtuigen, en uiteindelijk een veilige situatie voor zichzelf en andere om zich heen te creëren.

Inhoud en trainingsopzet

De training gesprekstechnieken omvat een combinatie van theoretische kennis en praktische oefeningen. De inhoud van de training bestaat onder andere uit:

  • Basisprincipes van communicatie: Het begrijpen van communicatieprocessen, non-verbale communicatie en luistervaardigheden;
  • Actief luisteren: Het ontwikkelen van vaardigheden om actief te luisteren naar de gesprekspartner, begrip te tonen en de boodschap juist te interpreteren;
  • Verbale communicatie: Het effectief formuleren van vragen, instructies en feedback, en het gebruik van taal die aansluit bij verschillende doelgroepen;
  • Omgaan met emoties en weerstand: Het herkennen en beheersen van emoties, omgaan met weerstand en het creëren van een positieve interactie;
  • Conflicthantering en de-escalatie: Het identificeren van conflictsituaties, het toepassen van de-escalatie technieken en het bevorderen van samenwerking.

De training wordt gegeven in combinatie met een acteur, waarbij handhavers de gelegenheid krijgen om de geleerde technieken in de praktijk toe te passen. Er wordt gebruik gemaakt van realistische scenario’s en rollenspellen, zodat handhavers kunnen oefenen in een veilige omgeving en feedback kunnen ontvangen van zowel de docent als medecursisten.

Meld je aan voor de Training Gesprekstechnieken voor Handhavers

Wil jij deelnemen aan de Training Gesprekstechnieken voor Handhavers? Vul dan het onderstaande formulier in om je aan te melden!

Deze opleiding wordt ook als incompany training aangeboden. Wil je meer informatie over deze opleiding bel dan 085 – 401 08 23 of mail naar info@falconacademie.nl.

Inschrijving Training Gesprekstechnieken voor Handhavers

Ik accepteer de algemene voorwaarden
Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep