Opleiding
Terug

ProActief Signaleren

Dé predictive profiling training voor professionals in de publieke ruimte.

INHOUD

Hoe voorkom je overlastgevend of crimineel gedrag? In de praktijk van toezicht, beveiliging en openbare ordehandhaving wordt meestal reactief gehandeld. Dat wil zeggen dat er vaak pas na een escalatie of een overtreding wordt opgetreden.
Door met een proactieve houding te werken aan vroegsignalering van criminaliteit, overlast en probleemgroepen, kan escalatie en overtreding vaak worden voorkomen. Met de training ProActief Signaleren (PAS) voeg je een belangrijke vaardigheid toe aan jouw competenties als BOA, politie functionaris, douane, toezichthouder, beveiliger of steward.

Tijdens de PAS training word je getraind in gedragsprofilering, ook wel predictive profiling genoemd. Je leert hoe je afwijkend gedrag herkent en hoe je proactief denkt en handelt. Zo krijg je handvatten om onveilige situaties, overlast en criminaliteit preventief aan te pakken.
De PAS training is speciaal ontwikkeld voor professionals die werken in de publieke en semipublieke ruimte.

Specifieke kenmerken van PAS zijn:

  • Je wordt getraind in awareness. Je ontwikkelt bewustzijn van je omgeving en je leert welk gedrag daarbinnen normaal en afwijkend is;
  • Signaleren en pro-actief optreden staan centraal;
  • Er is sprake van een goede mix tussen safety, security en hospitality;
  • Optreden is professioneel en op maat;
  • Er is aandacht voor de-escalerend optreden in situaties met stress en agressie;
  • De training gaat uit van non-ethnic profiling. Je leert signaleren op afwijkend of verdacht gedrag en niet op uiterlijk, sekse, geaardheid of huidskleur.
  • De trainingsopzet is een combinatie van theorie en scenario-training met acteurs.

ONZE TRAININGSFILOSOFIE

Kenmerkend voor onze trainingen is dat ze op maat zijn en afgestemd zijn op de competenties en vaardigheden van de cursisten, de doelstellingen van de opdrachtgever én op de context waarin men werkt. Tijdens de trainingen wordt theorie direct toegepast in praktische situaties en in de eigen werkomgeving toegepast. Om zo realistisch mogelijk te trainen werken we met acteurs en rollenspelers.

OPZET

De training ProActief Signaleren is een In-Company training. We passen de training aan op jouw beroepspraktijk en geven de training in jouw eigen omgeving. Vraag via het onderstaande formulier een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op door te mailen naar info@falconacademie.nl of bel 085 – 401 08 23.

Offerte aanvragen PAS-Training

Falcon is onderdeel van de Logo VHG
Veiligheid en Handhaving groep